Het hip ingerichte Spui76 van de Friese patron-cuisinier Denis Nijp ligt aan de markt in Spakenburg. Met prachtig uitzicht op de haven en de oude botters. Je kunt hier terecht voor verschillende belevingen tijdens lunch of diner. Met een klein groepje aan de Lounge Table waar je kunt proeven van kleine gerechtjes, met een kleiner of groter gezelschap voor een zittend of walking diner.
En ook zakelijke gasten kunnen hier terecht in een huiselijke ruimte met een open karakter. Daarnaast is er nog een informele lounge om je in terug te trekken. De stijlvolle inrichting van het restaurant, met open keuken, een mooie bar, fijne verlichting en kleurrijke kunst aan de muur maakt het tot een sfeervolle, warme plek.
Van de menukaart kiezen we een ruime portie gepekelde zalm ingelegd in rode biet met parelcouscous, tomaat, gedroogde rode biet en komkommer met mintmayonaise. Niet bijzonder verfijnd, wel lekker op smaak. We drinken er een Spaanse schonebij Godelio Monterrei, Lagar da Xestosa, subtiel ziltig met rijp fruit en een sappige afdronk. Daarna Hollandse garnalen en mosselen in tom kha kai-soep, die hoog p smaak is. Hier hadden we best meer van gelust!
Na het hoofdgerecht van prima gebakken roodbaars en beurre blanc komt het lekkerste van de avond, hazelnootparfait met witte chocolademousse, gekarameliseerde peccannootjes, karamel van sinaasappel en een schotsje van gepofte honing. Mooi van presentatie en heerlijk van smaak.
Welkom in Lekker!
© Spui76 | Privacyverklaring